Quality in Sports Happening 2017

Naar jaarlijkse traditie werden tijdens de Quality in Sports Happening 2017 de kwaliteitslabels van Double Pass uitgereikt. Deze staan al meer dan 10 jaar garant voor kwaliteit in het jeugdvoetbal. In de Vlaamse voetbalclubs werden al meer dan 1000 analyses uitgevoerd op het vlak van hun jeugdopleiding.

In het seizoen 2016-2017 werden in opdracht van Voetbal Vlaanderen, 120 clubs aan deze onafhankelijke kwaliteitstoets onderworpen. Meer dan 70% van deze clubs behaalde dit seizoen een Double Pass sterrenlabel: gaande van één tot vier sterren. 8 clubs behaalden dit jaar 1 ster, 53 clubs 2 sterren, 19 clubs 3 sterren en 6 clubs een 4 sterren-label.

Daarnaast werd voor elke categorie ook een Double Pass Award voor de meest verdienstelijke jeugdopleiding van het jaar uitgereikt. Bij de regionale opleidingen ging deze kwaliteitsprijs naar F.C. Eksaarde. K.F.C. Helson Helchteren haalde het bij de provinciale opleidingen. Tenslotte werd K. Berchem Sport 2004 de winnaar bij de interprovinciale jeugdopleidingen.

Ook werd voor elk niveau een Best Practice Award uitgereikt. Deze award beloont de club die uitmuntend scoort op één bepaalde dimensie of onderdeel van de Double Pass audit. De regionale award ‘Sociale Begeleiding & Initiatieven’ werd overhandigd aan S.K. Grembergen. Spouwen Mopertingen kon de provinciale award ‘Trainersondersteuning’ in de wacht slepen. K. Berchem Sport 2004 bemachtigde ook de interprovinciale award ‘Individuele Evaluatie & Begeleiding’.

Met de uitreiking van deze kwaliteitsprijzen hoopt Double Pass, samen met Voetbal Vlaanderen, deze clubs te stimuleren om verder te investeren in een kwaliteitsvolle jeugdwerking. Zij vormen immers de basis van een succesvolle voetbalpiramide.

De foto’s en aftermovies zijn beschikbaar:

Gallery

YouTube

sheds plans Hip Roof Shed Plans 10×18 Clerestory Dormer Shed Plans 20×12 Bali Out Call Message